روش های کاهش مالیات – چگونه مالیات کمتری بدهیم؟

پرداخت مالیات همواره یکی از دغدغه‌های کسب‌وکارها و شرکت‌ها بوده است؛ چراکه قوانین امری موجود در این زمینه، انجام هرگونه خطای سهوی را با کیفر سنگین پاسخ می‌دهند! از طرفی مالیات تعلق گرفته به درآمد کسب‌وکارها بر میزان سود صاحبان کسب‌وکار تاثیر می‌گذارد؛ این موضوع موجب شده تا بسیاری از مدیران به دنبال روش های کاهش مالیات باشند.

حال سوال اینجاست که آیا می‌توان میزان مالیات پرداختی را به شکل قانونی کاهش داد؟! روش های کاهش مالیات کدامند؟! با ما در این مقاله از بلاگ رایان محاسب همراه باشید تا اطلاعات جامعی درباره روش های کاهش مالیات پرداختی در اختیارتان قرار دهیم.

آیا واقعاً می‌توان میزان مالیات پرداختی را کاهش داد؟!

یکی از سوالات مهمی که همواره مؤدیان مالیاتی به هنگام دریافت خدمات مشاوره مالیاتی از کارشناسان می‌پرسند این است که آیا واقعاً روش های کاهش مالیات موثر هستند؟! در پاسخ به این سوال اولاً باید به این نکته توجه شود که روش های کاهش مالیات ارائه شده از سوی مشاوران مجموعه رایان محاسب تماماً مبتنی بر قوانین مالیاتی هستند و نباید از راهکارهای غیرقانونی برای کاهش مالیات استفاده کنید! در برخی از جلسات مشاوره این موضوع مطرح می‌شود که اگر مالیات ندهیم چه می شود؟!

پاسخ سوال اخیر و علت اهمیت قانونی بودن روش های کاهش مالیات یکی است و آن اینکه قوانین مالیاتی امری هستند و مؤدیان اجازه تخطی از آن‌ها را ندارند! اگر شخصی خودسرانه مالیات پرداختی را کاهش دهد یا کلاً از پرداخت آن سر باز زند، در این حالت با احکام کیفری سنگین (از جریمه نقدی گرفته تا ممنوعیت خروج از کشور و حبس) مواجه خواهد شد. البته توجه داشته باشید که در قوانین مالیاتی کشور ما در کنار سیستم تنبیهی، سیستم تشویقی نیز در نظر گرفته شده است.

به عنوان مثال در راستای حمایت از تولید داخل، اصناف فعال در حوزه تولید ۵ درصد مالیات کمتری پرداخت می‌کنند یا در صورتی که صاحب کسب‌وکاری چند سال متمادی به موقع اظهارنامه مالیاتی را به سازمان امور مالیاتی تقدیم و مالیات تعلق گرفته را پرداخت کند، از تخفیف ویژه خوش‌حسابی بهره‌مند خواهد شد.

البته برخی از اصناف نیز که در حوزه خیره، موقوفات، علمی و فرهنگی، نهادهای اسلامی و مواردی از این دست فعالیت دارند، از معافیت ویژه‌ای برای بازه ۵ الی ۱۰ ساله برخوردار هستند. خلاصه آنکه قطعاً می‌توان به شکل قانونی مالیات پرداختی را کاهش داد؛ اما برای این منظور باید از راهنمایی‌های یک مشاور مالیاتی مجرب کمک بگیریم.

چرا باید میزان مالیات خود را کاهش دهید؟

کسب‌وکارها در کنار هزینه‌های جانبی باید انواع مالیات مستقیم و غیرمستقیم را پرداخت کنند. طبیعتاً این مسئله به شکل قابل توجهی بر میزان سود عایدی آن‌ها تاثیر می‌گذارد و می‌تواند از سرعت روند رشد و توسعه این قبیل از کسب‌وکارها بکاهد.

مسلماً اگر کسب‌وکاری مالیات کمتری پرداخت کند، نقدینگی بیشتری در اختیار خواهد داشت و از این بودجه اضافی برای رشد بیشتر کمک خواهد گرفت. این موضوع بر دولت نیز پوشیده نیست و برای کمک به عمران و آبادانی کشور روش های کاهش مالیات خوبی را در قوانین مالیاتی در نظر گرفته است.

به عنوان مثال در حال حاضر بسیاری از کسب‌وکارها در بستر اینترنت متولد می‌شوند و دفتر کار مجزایی جز محیط خانه ندارند. هرچند که این قبیل از کسب‌وکارها نیز موظف به پرداخت مالیات هستند؛ اما دولت اصولاً در قوانین امتیازات ویژه‌ای برای مشاغل خانگی در نظر گرفته است که این امتیازات در جهت کاهش نرخ بیکاری به این قبیل کسب‌وکارها اعطا شده است.

روش های کاهش مالیات

چگونه مالیات کمتری بدهیم؟

روش های گوناگونی برای کاهش هزینه‌های مالیاتی وجود دارد که می توانید از آن ها به صورت قانونی استفاده کنید و مبالغ کم تری پرداخت نمایید. به طور کلی، روش های کاهش مالیات عبارتند از:

پرداخت سر وقت مالیات و عدم دیرکرد

تکمیل صحیح و ارسال به موقع اظهارنامه مالیاتی یکی از مهم‌ترین روش های کاهش مالیات است! شاید با دیدن چنین جمله‌ای تعجب کنید؛ اما واقعیت این است که سازمان امور مالیاتی همواره طرح‌های تشویقی ویژه‌ای برای مؤدیان خوش حساب خود در نظر گرفته است.

البته به یاد داشته باشید که مالیات پرداختی شما متناسب با اظهارنامه ارسالی تعیین می‌شود و این برگه خوداظهاری به دقت زیر ذره‌ بین ممیزان قرار خواهد گرفت؛ بنابراین نباید کوچک‌ترین مغایرتی میان داده‌های موجود در اظهارنامه و صورت‌های مالی و اسناد حسابداری کسب‌وکار شما باشد.

از طرفی براساس قانون، زمان معینی برای ارسال اظهارنامه در نظر گرفته شده که نباید از آن تخطی کرد! هر دو مورد یاد شده (یعنی عدم تنظیم دقیق اظهارنامه یا ارسال دیرهنگام آن) کسب‌وکار شما را با مالیات‌های سنگین و جریمه‌های هنگفت مواجه می‌سازد.

بنابراین، یکی از روش های کاهش مالیات پرداخت سر وقت آن است که کسب و کار شما را در دسته مشمولین تخفیفات مالیاتی قرار می‌دهد.

ارسال اظهارنامه مالیاتی در زمان مناسب و خوش‌حسابی

یکی از مواردی که بعضی از شرکت ها آن را در زمان مناسب انجام نمی دهند؛ اما در کاهش مالیات تاثیر چشمگیری دارد، پر و ارسال اظهارنامه مالیاتی در زمان مناسب است.

خوش حسابی مالیاتی یکی از روش‌هایی است که می‌تواند به کاهش مالیات پرداختی کمک کند. کسب‌وکارهایی که به موقع اظهارنامه مالیاتی را ارسال می‌نمایند، به عنوان خوش حساب در نظر گرفته می‌شوند. حال اگر کسب‌وکاری به مدت ۳ سال پی‌در‌پی اظهارنامه را در زمان قانونی ارسال و مالیات را به موقع پرداخت کند، از تخفیف مالیاتی ۵ درصد از مالیات کل برخوردار خواهد شد.

استفاده از معافیت مالیاتی

استفاده از معافیت‌ها یکی از روش های کاهش مالیات است که قانون آن را تعیین می‌کند. بسیاری از کسب‌وکارها می‌توانند با توجه به قوانین موجود، از معافیت‌های مالیاتی بهره‌مند شوند. بررسی دقیق قوانین مالیاتی و شرایط مشمولیت معافیت‌های مختلف می‌تواند به کسب‌وکارها کمک کند تا هزینه‌های مالیاتی خود را کاهش دهند. به عنوان مثال، برخی از مناطق و فعالیت‌ها معاف از مالیات هستند و با بررسی این موارد می‌توان از این مزایا استفاده کرد.

البته لازمه استفاده از معافیت‌های مالیاتی، داشتن اطلاعات کافی درباره قوانین مالیاتی جدید است که این امر جز از طریق دریافت خدمات مالیاتی و بویژه شرکت در جلسات مشاوره مالیاتی موسسات معتبری همچون رایان محاسب امکان‌پذیر نخواهد بود. توجه داشته باشید که هر ساله یک کف درآمدی برای معافیت در نظر گرفته می‌شود و مالیات به شکل پلکانی متناسب با این کف درآمدی افزایش پیدا می‌کند.

نکته جالب ماجرا نیز اینجاست که با توجه به شرایط تورمی کشور، این رقم هر ساله افزایش پیدا می‌کند و حتماً باید پیش از ارسال اظهارنامه از این مبلغ اطلاع پیدا کنید. سقف معافیت مالیاتی مشاغل در سال ۱۴۰۳ مبلغ ۱۴۴ میلیون تومان در نظر گرفته شده است که این مبلغ برای سال ۱۴۰۱ چیزی در حدود ۳۹ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان بود!

استفاده از بخشودگی یا تخفیف مالیاتی

سازمان امور مالیاتی کشور معمولاً در موارد خاصی مانند بحران‌ های اقتصادی یا بلایای طبیعی، بخشودگی‌ها یا تخفیف‌ های مالیاتی برای کسب‌وکارها در نظر می‌گیرد. کسب‌وکارها می‌توانند با بررسی و پیگیری این موضوعات، در صورت داشتن شرایط مورد نیاز، از این بخشودگی‌ها استفاده کنند. این بخشودگی‌ها ممکن است شامل کاهش درصدی از مالیات یا تمدید زمان پرداخت مالیات باشد.

ثبت درآمد دوره مالی گذشته در اظهارنامه

اگر بخواهید مالیات خود را کاهش دهید، بهتر است ورودی های مالی مرتبط با درآمد سال پیشین را هم در اظهارنامه وارد نمایید. در صورتی که اشخاص حقیقی و حقوقی میزان ورودی امسال را کمتر از سال های دیگر اعلام نمایند، مسئولین و کارشناسان سازمان مالیاتی اسناد را به دقت بررسی کرده و اگر به درآمد بیشتر از سال قبل برسند، جریمه های مالیاتی برای صاحب کسب و کار در نظر می گیرند. به همین دلیل ثبت ورودی های دقیق در این زمینه اهمیت زیادی دارد.

بررسی استهلاک های مالیاتی

یکی دیگر از روش های کاهش مالیات بررسی استهلاک‌های مالیاتی است. استهلاک مالیاتی یکی از مواردی است که می تواند باعث کاهش مالیاتی می شود و معمولا شرکت ها به آن ها اهمیت نمی دهند.  به عنوان مثال تجیهزاتی که شما تهیه می کنید و قرار است شما از آن ها چندین سال استفاده کنید؛ می توانید هزینه های استهلاک را بررسی و محاسبه کنید و از هزینه های کل کم نمایید.

برای درک بهتر ماجرا به این مثال توجه کنید: فرض کنید که شما برای خرید تجهیزات مورد نیاز کار خود، مبلغی در حدود ۱۰۰ میلیارد تومان پرداخت کرده‌اید. با فرض حداقل ۲۰ سال کارکرد، هزینه به ۲۰ قسمت تقسیم خواهد شد. یعنی شما در هزینه سال اول باید مبلغی در حدود ۵ میلیارد درج کنید.

در سال‌های بعد نیز باید استهلاک تجهیزات را محاسبه و از مبلغ کم کنید؛ چراکه تجهیزاتی که دارای ۱۰ سال کارکرد بوده مطمئناً ارزش و قیمت پایین‌تری نسبت به تجهیزات نو دارد. این موضوع باعث کاهش هزینه‌های مالیاتی شما خواهد شد.

کمک به مراکز خیریه و ثبت فاکتورهای آن

یکی دیگر از روش های کاهش مالیات که در قوانین برای کسب و کارها در نظر گرفته شده، کمک به موسسات خیریه و مراکز آن است. با توجه به قوانین مالیاتی، اشخاص حقیقی و حقوقی که فعالیت اقتصادی دارند در صورت کمک به این موسسات همراه با ثبت اسناد و فاکتورهای مربوطه می توانند از تخفیفات مالیاتی بهره مند شوند.

توجه داشته باشید که کلیه هزینه‌های پرداختی به موسسات خیریه و عام‌المنفعه معاف از مالیات هستند و از مبلغ نهایی مالیات کسر خواهند شد.

سخن پایانی

محاسبه مالیات و انجام پروسه های مرتبط به آن زمان بر و پیچیده است. قوانین مرتبط با امور مالیاتی در هر دوره تغییر پیدا می‌کنند و این در حالی بوده که صاحبان کسب‌وکارها اطلاعات کاملی درباره آن‌ها ندارند! این موضوع آن‌ها را به سمت استفاده از خدمات موسساتی مثل رایان محاسب هدایت کرده است.  توجه داشته باشید که به هنگام استفاده از خدمات امور مالیاتی مجموعه ما، نه تنها مبالغ مالیاتی خود را به موقع پرداخت خواهید کرد؛ بلکه از جریمه های مالیاتی هم در امان می مانند. برای استفاده از روش های کاهش مالیات ارائه شده از سوی مجموعه رایان محاسب کافیست همین حالا با شماره ۰۲۱۲۶۶۱۷۵۸۹ تماس بگیرید.

سوالات متداول

آیا روش های کاهش مالیات قانونی هستند؟

بله در قانون مالیات‌های مستقیم و همچنین دستورالعمل‌های سالانه سازمان امور مالیاتی تخفیف‌ها و معافیت‌های قانونی در نظر گرفته شده است.

چگونه یک کسب‌وکار می‌تواند مالیات خود را کاهش دهد؟

کلیه تصمیمات صاحبان کسب‌وکارها بر میزان مالیات پرداختی آن‌ها تاثیرگذار است، به همین علت بهتر است قبل از اتخاذ تصمیمات با مشاوران مالیاتی مشورت شود.

هزینه خدمات مالیاتی موسسات حسابداری چقدر است؟

این هزینه بسته به نوع خدمات موردنیاز و حجم کار متفاوت بوده و باید با کارشناسان مجموعه موردنظر مستقیماً صحبت کنید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
مشاوره در واتساپتماس فوری و مشاوره