مشاوره مالی
دنیای کسب و کار در کنار جذابیت و مهیج بودن، برخی دشواریها و چالشهای خاص خود را نیز دارد که اهمیت ندادن به آنها میتواند عاملی برای نابودی و سقوط کامل کسب و کار باشد. از آن جایی که صدها و حتی هزاران رقیب برای هر کسب و کار در دنیای دیجیتال وجود دارد، مطمئنا رعایت برخی نکات مهم و اصول بازار کار موجب پیشی گرفتن از چندین کسب و کار در بازار کار میشود. نظم در امور مالی، از اصلیترین دلایلی بوده که اهمیت ندادن کافی به آن میتواند موجب سقوط کسب و کار باشد و رسیدگی به آن عاملی برای رشد و موفق کسب و کار است.
عمده صاحبان کسب و کار میدانند که امور مالی چقدر میتواند کسب و کار را تحت تاثیر خود نگه دارد؛ زیرا میزان پیشرفت و پسرفت کسب و کار کاملا به این امور وابسته است. به همین دلیل، مشاوره مالی برای افراد آگاه از این امر، اهمیت بسیاری دارد و میتوان تلاش تمام مدیران برای داشتن یک مشاوره مالی مفید را مشاهده کرد. مطمئنا افرادی که بدون داشتن پیشزمینه ذهنی، به مشاوره مالی مراجعه میکنند، نمیتوانند یک مشاوره مفید داشته باشند؛ این مطلب را تا انتها بخوانید و اطلاعات مورد نیاز برای مشاوره مالی را در ذهن خود حک کنید.
مشاوره مالی چیست؟
عمومیترین و سادهترین شیوه برای بهینه سازی امور مالی کسب و کار، استفاده از مشاوره مالی است. طبیعتا در انجام امور مالی نیز همانند دیگر کارها، امکان بروز برخی سوالات و ابهامات برای افراد وجود دارد؛ زیرا انجام کارهای امور مالی کسب و کار نیازمند تجربه و مهارت بسیاری بالایی است و نمیتوان از تمام افراد انتظار انجام دادن بینقص آن را داشت. این افراد به جای این که در این مواقع دست به استخدام کارشناس خدمات مالی بزنند، به سادگی میتوانند از مشاوره مالی استفاده کنند.
مشاوره مالی در واقع یک جلسه مشورت با یک کارشناس مجرب و ماهر در حوزه فوق است؛ شما میتوانید تمامی سوالات دلخواه خود را از این کارشناس بپرسید. کارشناس مشاور عموما با در نظر گرفتن شرایط کسب و کار شما و مشکلات پیش آمده، برخی ترفندها و راههای منحصر به فرد برای بهینه سازی امور مالی به شما پیشنهاد خواهد داد. شما باید تمامی این ترفندها را در نظر بگیرید و گزینهای که برایتان معقولتر به نظر میرسد را انتخاب کرده و اقدامات کافی برای عملیاتی کردن آن را انجام دهید.
مزایای مشاوره مالی
داشتن یک برنامه ریزی مالی خوب میتواند به شما در عبور از شرایط حساس و طاقت فرسا کمک کند. همکاری با یک مشاور کاردرست به این معنی است که شما خواهید توانست از مزایای داشتن یک مشاوره مالی باکیفیت بهره مند شوید. برخی از این مزایا عبارتنداز:
- دسترسی به مهارت های تخصصی
- برنامه ریزی برای دستیابی به اهداف کوتاه مدت و بلند مدت
- کمک به پس انداز و بودجه بندی
- درک برخی از راه حلهای مناسب و قابل دسترس
- داشتن برنامههای سفارشی و منحصر به فرد متناسب با موقعیت شما
- داشتن یک فرد حرفهای در کنارتان که از طرف شما تحقیق میکند، در زمان ارزشمند شما صرفه جویی می کند و ..
- داشتن آسودگی خاطر از وضعیت سرمایه گزاری خود
- کمک به کاهش پیامدهای مالیاتی
- و …
مشاور مالی کیست و چه وظایفی دارد؟
مشاور مالی فردی است که به حوزههای حسابداری داخلی و خارجی، امور مالیاتی و مالی، نرمافزارهای حسابداری و مالیاتی، تهیه صورتحسابها، تهیه قراردادهای مالی و تهیه اظهارنامههای مالیاتی آشنایی کامل داشته و در مورد هریک از این مسائل دانش و تجربه کافی و مناسبی دارد.
یک مشاور مالی بایستی مانند یک مهندس عملیاتی کار بلد توانایی این را داشته باشد که با رصد و بررسی کافی و مناسب صورتحسابهای یک شرکت، دارایی و سرمایهگذاریهای آن، موارد مالیاتی و مالی شرکت و برنامه و اهداف آن، پلن و استراتژی مناسبی را به مدیر مجموعه ارائه داده و مجموعه را در راستای افزایش سوددهی و کاهش هزینههای غیرضروری و همچنین کاهش جرایم مالیاتی هدایت کند.
وظایف مشاور مالی
وظایف مشاور مالی بوسیله قرارداد مشاوره مالی که میان او و صاحب کسب و کار منعقد میگردد، تعیین میشود؛ همین موضوع سبب شده تا وظایف مشاوران در شرکت ها و کسب و کارهای مختلف تفاوتهایی داشته باشد ولی آنچه در تمامی این قراردادها مشترک است به بحث اختیار مشاور مالی در کنترل فعالیتهای مالی مجموعه مربوط میشود. به طور کلی وظایف مشاور مالی به نوع شرکت و کسب و کار بستگی خواهد داشت؛ اما از مهمترین وظایف یک مشاور مالی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- مدیریت ریسک مالی
- تحلیل و بررسی مالیات و اسناد مالی
- تهیه صورتهای مالی اساسی
- آنالیز و ارزیابی پورتفوی سرمایهگذاری
- مدیریت اعتبارات و منابع مالی
- مشاوره درباره بیمه و برنامههای بازنشستگی
- پیشبینی سود و زمان سودآوری
- مشاوره مالی درباره تأمین مالی و تجارت بینالمللی
- بودجهبندی و بودجهریزی
- مشاوره در زمینه تصمیمگیریهای مالی شرکت
- تهیه و ارائه گزارشهای دقیق از وضعیت مالی مجموعه قبل و بعد از مشاوره
- برآورد بهای تمام شده محصولات و کنترل قیمتگذاری بر روی آن ها
- مشخص نمودن میزان سرمایه و نحوه سرمایهگذاری مطلوب مجموعه
انواع مشاوره مالی
مشاوره مالی آنلاین
در این نوع از مشاوره، افراد شخصی و صاحبان مشاغل و کسبوکار، با مراجعه به سایت موسسه مشاوره مالی موردنظر و ارائه اطلاعات خواسته شده و ثبت آنها در سایت، مشاوره دریافت میکنند. بسیاری از سایتهای مشاور مالی معتبر، اپلیکیشنهای مشاور مالی نیز راهاندازی کردهاند و از این طریق پاسخگوی نیاز مشتریان خود هستند.
نکته مهمی که در این نوع از مشاوره مالی وجود دارد این است که با توجه به آنلاین بودن این نوع مشاوره، امکان اینکه افراد به دام افراد سودجو و نامعتبر بیفتند، وجود داشته و ممکن است از این طریق، از افراد حقوقی و حقیقی کلاهبرداری شده و ضررهای جبران ناپذیری به آنها وارد شود. بنابراین، افراد شخصی و صاحبان مشاغل در استفاده از این روش مشاوره، باید دقت و توجه بالایی داشته باشند تا همواره از سایت معتبر و رسمی، مشاوره بگیرند.
مشاوره مالی تلفنی
زمانیکه مشکلات مالی بهوجودآمده ساده و آسان باشد و تنها با یک تلفن و برقراری تماس با موسسات مشاوره مالی، مشکل حل شود؛ میتوان از مشاور مالی تلفنی استفاده کرد. لازم به ذکر است، این نوع مشاوره هزینه پایینتری نسبت به مشاوره حضوری داشته و کسبوکارهای کوچک و افراد شخصی میتوانند از آن بهره ببرند. امروزه بسیاری از موسسات مشاوره مالی، خدمات مشاورهای خود را به شکل تلفنی در اختیار مشتریان و مخاطبان خود قرار میدهند و از این طریق، پاسخگوی کسبوکارهای بیشتری نیز هستند.
مشاوره مالی حضوری
بسیاری از شرکتها و افراد و صاحبان کسبوکارها اغلب از خدمات مشاوره در زمینههای مالی به صورت حضوری استفاده میکنند؛ زیرا در این نوع از خدمات، مشاور مالی توانایی بررسی و تحلیل کامل و دقیق صورتحسابها، داراییها و مشکلات مالی مجموعه مورد نظر را داشته و راحتتر میتواند پیشنهادات مفید و مناسبی ارئه دهد.
مشاوره مالی شخصی
مشاوره مالی همیشه مختص کسبوکارها، شرکتها و مجموعههای بزرگ نبوده و برای افراد شخصی و حقیقی نیز مشاوره در زمینههای مالی قابل انجام است. بسیاری از افراد براساس داراییها و سرمایهگذاریهای خود نیاز به یک مشاور مالی باتجربه و ماهر دارند تا وی بتواند سرمایه و دارایی آنها را در زمینهای مناسب سرمایهگذاری کرده و به کار ببرد. اغلب افراد به دلیلِ عدم تسلط کافی و مناسب در زمینههای مختلف سرمایهگذاری، قابلیت ریسکپذیری نداشته و نمیتوانند برای داراییهای خود تصمیمگیری کنند. به همین دلیل، از خدمات مشاور مالی کمک میگیرند تا سرمایه خود را حفظ کنند.
چه زمانی به مشاوره مالی نیاز داریم؟
این که چه زمانی به مشاوره مالی نیاز دارید، از دو حالت خارج نخواهد بود؛ یا برای شخص خود به این مشاوره نیاز دارید یا برای کسب و کار خود! بارزترین مثالی که میتوان برای مشاوره مالی شخصی به آن اشاره کرد، به تصمیم شما درباره خرید یک ویلا یا ملک با موقعیت رشد بالا مربوط میشود. طبیعتاً مشاوره مالی شخصی میتواند برنامهریزیهای مالی شما را پختهتر نماید.
در حوزه کسب و کار نیز این مشاوره مالی به شما کمک خواهد کرد تا میزان سرمایه اولیه برای راهاندازی یک کسب و کار را ارزیابی کنید و با انتخاب بیمه صحیح، توجه به پرداخت به موقع مالیاتها و در نهایت جذب سرمایهگذار به سرعت رشد کنید. به طور کلی مشاوره مالی به شما کمک خواهد کرد تا متوجه شوید که
- چقدر باید پول پسانداز نمائید.
- چه قیمتی بر روی محصولات تولیدی خود بگذارید.
- سرمایههای درآمدهای به دست آورده را به چه شکل خرج کنید.
- چه زمانی سرمایهگذاری کنید.
- به چه شکل سرمایهگذار خارجی جذب نمائید.
مشاوره مالی به چه اطلاعاتی نیاز دارد؟
مشاور مالی در قدم اول به بررسی بدهیها، درآمدها و به طور کلی داراییهای شرکت و کسب و کار شما پرداخته با تحلیل دادههای مالی به دید روشنی از وضعیت اقتصادی کسب و کار شما دست پیدا میکند. در پرسشنامه مالی اولیه، منابع درآمد آتی نیز مورد بررسی قرار میگیرد و مشاور مالی عموماً فهرستی از کلیه مستمریها، سرمایهگذاریها، هدایا و منابع درآمدی فعلی و مورد انتظار در آینده را در قالب یک پرسشنامه از شما دریافت خواهد کرد تا با کمک این اطلاعات و دادهها بتواند برنامهریزی اصولی برای تحول وضعیت مالی مجموعه تحت امرتان داشته باشد.
این پرسشنامه غالباً مولفههای سرمایهگذاری را نیز در نظر میگیرد تا بتواند اطلاعات روشنی از وضعیت ریسکپذیر، ظرفیت ریسک و سطح تحمل ریسک مجموعه را به نمایش بگذارد. مشاور مالی برای ارائه یک مشاوره صحیح به اطلاعات تکمیلی نظیر بیمه، وضعیت مالیاتی و مواردی از این دست نیز نیاز خواهد داشت و به همین علت باید ارتباط نزدیکی میان حسابداران و وکلای مجموعه با مشاور مالی وجود داشته باشد.
مشاور مالی در ابتدای کار تلاش خواهد کرد تا سازمان و شرکت شما را به طور دقیق ارزیابی کند تا پس از شناخت دقیق و تسلط بر وضعیت موجود بتواند راهکارهای اصولی در اختیارتان قرار دهد.
رایان محاسب؛ گره گشای مشکلات مالی کسب و کار شما
حال که از میزان ارزش مشاوره مالی آگاه هستید، بهتر است رایان محاسب را نیز بشناسید. شرکت رایان محاسب به عنوان یکی از قدیمیترین تیمهای فعال در حوزه خدمات مالی، حسابداری، مالیاتی و حسابرسی در ایران فعالیت میکند و مجموعه خدمات کاملی در این زمینهها دارد. برای کسب اطلاعات بیشتر، با ما در ارتباط باشید. ما در رایان محاسب خدمات ارزندهای برای شما عزیزان تدارک دیدهایم.
سوالات متداول
آیا همه شرکت ها و کسب و کارها نیازی به مشاور مالی دارند؟
بله، مشاور مالی به دلیل ارزیابی دقیقی که از وضعیت مالی کسب و کارتان دارد میتواند راهکارهای عملی خوبی را برای بهبود بازدهی و افزایش سطح درآمد در اختیارتان قرار میدهد.
آیا شرکت های فعال در حوزه ارائه خدمات حسابداری، دارای خدمات مشاوره مالی هم می باشند؟
بسیاری از شرکت های معتبر نظیر رایان محاسب، دارای خدمات مشاوره مالی هستند.
بهترین خدمات مشاوره مالی کدام است؟
شرکت رایان محاسب با سال ها تجربه و بهره گیری از بهترین مشاوران مالی به تمام شرکت ها، کسب و کارها و کارآفرینان در سرتاسر ایران خدمات مشاوره مالی ارائه می دهد.