مشاوره مالیاتی پزشکان و دندان پزشکان

با توجه به مواد قانون مالیات‌های مستقیم در کشورمان، کلیه مشاغلی که در داخل ایران به کسب درآمد می‌پردازند موظف به پرداخت مالیات هستند و حرفه پزشکی و داندانپزشکی نیز از این قاعده مستثنی نمی‌باشد. به بیان بهتر، پزشکان و دندانپزشکان نیز در برابر قانون متعهد شده‌اند تا سالانه اظهارنامه مالیاتی تنظیم و به سازمان امور مالیاتی تقدیم نمایند؛ از سوی دیگر نیز حتماً باید در طول سال گزارش‌های فصلی را به سازمان نام برده شده ارائه کنند تا میزان عملکردشان در حوزه امور مالی شفاف گردد. در سال‌های گذشته و بویژه پس از سال ۱۳۹۸ که استفاده از دستگاه کارتخوان برای کلیه مشاغل موجود در حوزه سلامت و بهداشت الزامی گردید، نظارت‌ها بر میزان مالیات پرداختی پزشکان و دندانپزشکان افزایش پیدا کرد؛ اما آیا یک پزشک از تجربه و تخصص کافی برای تنظیم اظهارنامه برخوردار است؟ مطمئناً خیر! با ما در این مطلب از بلاگ رایان محاسب همراه باشید تا با مشاوره مالیاتی پزشکان و دندانپزشکان بیشتر آشنا شوید.

چرا پزشکان و دندان پزشکان به مشاوره مالیاتی نیاز دارند؟

پزشکان و دندان پزشکان، به دلیل پیچیدگی‌های خاص قوانین مالیاتی در ایران و همچنین الزامات قانونی مربوط به گزارش‌ دهی مالی و پرداخت مالیات، به مشاوره مالیاتی نیاز دارند. از یک سو، آنها به دلیل طبیعت شغل خود که اغلب مستلزم فعالیت در محیط‌ های مختلف (از جمله مطب شخصی، بیمارستان‌ های دولتی و خصوصی، و مراکز درمانی) است، با انواع مختلفی از مالیات‌ها مواجه می‌شوند که شامل مالیات بر درآمد حقوق، مالیات بر درآمد مشاغل، و مالیات تکلیفی می‌باشد. هر یک از این مالیات‌ها بسته به نوع و میزان فعالیت پزشک یا دندانپزشک، نرخ‌های مختلفی دارند و این تنوع باعث می‌شود که محاسبه و برآورد دقیق مالیات‌ها برای افراد غیرمتخصص بسیار دشوار باشد.

از سوی دیگر، الزاماتی مانند استفاده از دستگاه‌ های کارتخوان برای شفاف‌سازی فعالیت‌های مالی و گزارش‌ دهی فصلی به سازمان امور مالیاتی، فشار بیشتری بر پزشکان و دندانپزشکان وارد کرده است. هرگونه کوتاهی یا اشتباه در انجام این تکالیف می‌تواند منجر به جریمه‌های سنگین مالیاتی و حتی اتهامات فرار مالیاتی شود، که پیامدهای جدی برای شغل و اعتبار حرفه‌ای این افراد به دنبال دارد.

مشاوره مالیاتی پزشکان

گفته شد که پزشکان نیز به دلیل آن که همچون سایر شغل‌ها به کسب درآمد می‌پردازند، مشمول مالیات بر درآمد شده و بایستی این مالیات را با نرخ تعیینی و مشخص شده پرداخت نمایند؛ در غیر این صورت همچون سایر اصناف با آن‌ها برخورد شده و به دلیل فرار مالیاتی با احکام سنگینی جزائی مواجه خواهند شد. حال نکته جالب ماجرا به تنوع نوع فعالیت پزشکان مربوط می‌شود؛ یک پزشک هم می‌تواند در بیمارستان و درمانگاه و هم در مطب شخصی به شغل طبابت بپردازد، حال آن که سازمان امور مالیاتی کشور برای هر یک از این فعالیت‌ها انواع مالیات خاصی را در نظر گرفته است که به ظاهر برآورد اولیه و تنظیم اظهارنامه مالیاتی را برای پزشکان سخت‌تر از سایر مشاغل می‌کند.

به طور کلی پزشکان را به لحاظ نحوه کسب درآمد می‌توان در سه دسته مالیاتی زیر قرار داد:

  1. مالیات بر درآمد مطب و کلینیک شخصی
  2. مالیات بر حقوق مربوط به کار در بیمارستان‌های دولتی و خصوصی
  3. مالیات بر درآمد قراردادهای معرفی بیمار و قراردادهای مشارکتی

نکته بغرنج ماجرا نیز اینجاست که در کنار این تنوع موجود در حوزه پرداخت مالیات‌ها با نرخ ثابتی برای محاسبه مالیات پزشکان مواجه نیستیم و درصد مالیات پرداختی آن‌ها متناسب با نوع و میزان فعالیت و درآمد آن‌ها تعیین خواهد شد. به عنوان مثال مالیات بر حقوق پزشکی که ۲۳ میلیون تومان درآمد دارد، ۱۵ درصد بوده و این در حالی است که برای حقوق‌های بالاتر از ۳۴ میلیون تومان، میزان مالیات نسبت به مازاد با ۳۰ درصد مورد محاسبه قرار خواهد گرفت. وجود چنین پیچیدگی‌هایی سبب شده تا پزشکان برای آن که بتوانند میزان مالیات پرداختی خود را به طور دقیق برآورد نمایند به یک مشاور مالیاتی نیاز داشته باشند.

به طور خلاصه مشاوره مالیاتی پزشکان به شما کمک خواهد کرد تا به راحتی و به درستی اظهارنامه مالیاتی خود را تنظیم کرده و حتی در برخی مواقع با رعایت برخی نکات از معافیت‌های مالیاتی بهره‌مند شوید و دقیقاً به همین علت است که اخیراً آمار برگزاری جلسات مشاوره مالیاتی پزشکان و دندان پزشکان سیر صعودی به خود گرفته است.

مشاوره مالیاتی دندان پزشکان

مشاوره مالیاتی دندان پزشکان

دندانپزشکی نیز یکی از شاخه‌های موجود در میان مشاغل فعال در حوزه بهداشت و سلامت فردی است و چون دندانپزشکان نیز فعالیت غیرانتفاعی نداشته و از طریق حرفه خود به کسب درآمد می‌پردازند همچون پزشکان عمومی، جراح‌ها و پزشکان متخصص موظف به ارائه اظهارنامه مالیاتی و پرداخت مالیات مقرر در سر موعد تعیین شده هستند. البته لازم به ذکر است که برای دندانپزشکان نیز همچون پزشکان معافیت‌های مالیاتی در نظر گرفته شده است؛ اما به طور کلی سخت‌گیری‌های متعارف موجود در حوزه اخذ مالیات از پزشکان را می‌توان در حرفه دندانپزشکی نیز مشاهده کرد و دندانپزشکان نیز موظف به استفاده از دستگاه پوز و کارتخوان هستند.

اجبار استفاده از کارتخوان در اسفند سال ۹۷ و در بررسی لایحه بودجه کشور برای سال ۹۸ مورد تصویب قرار گرفته و هدف از آن ارتقا شفافیت در حوزه فعالیت‌های اقتصادی و نظام مالیاتی پزشکان و دندانپزشکان بوده است. حال اگر دندانپزشکی سهواً و بدون اطلاع از چنین قانونی از دستگاه کارتخوان استفاده نکند، چه اتفاقی خواهد افتاد؟! براساس قانون کلیه معافیت‌های مالیاتی وی لغو شده و باید ۱۰ درصد از درآمد کل خود را بابت جریمه پرداخت کند! این موضوع دقیقاً همان چیزی است که علت اهمیت دریافت مشاوره مالیاتی دندان پزشکان را روشن می‌سازد؛ برای این که پزشک و دندانپزشکی درآمد خویش را از جریمه‌های سنگین به دور نگه داشته و حتی در برخی موارد خود را احکام جزایی و زندان (به دلیل فرار مالیاتی) مصون نماید، چاره‌ای جز دریافت مشاوره از فردی که تخصصاً در حوزه مالیات‌ها فعالیت دارد، نخواهد داشت.

انواع مالیات پزشکان

براساس قانون برای پزشکان و دندانپزشکان سه نوع مالیات در نظر گرفته شده است که آشنایی با آن‌ها می‌تواند اصطلاحات تخصصی گفته شده در جلسات مشاوره مالیاتی پزشکان و دندان پزشکان را برای شما قابل درک نماید. به طور کلی انواع مالیات پرداختی پزشکان و داندانپزشکان به شرح زیر است:

 

 

مالیات بر درآمد حقوق

آن دسته از پزشکانی که در مراکز درمانی نظیر بیمارستان‌ها به عنوان پزشک معالج استخدام شده و در اصطلاح «حقوق‌بگیر» هستند، مالیات بر درآمد حقوق پرداخت می‌کنند. این نوع خاص از مالیات به طور مستقیم از حقوق ماهانه پزشکان کسر شده و کارفرما پیش از واریز حقوق‌ها، این مالیات را از درآمد زیردستان خود کسر و به حساب دارایی واریز می‌نماید.
 

 

مالیات بر درآمد مشاغل

یکی از انواع دیگر مالیاتی که ممکن است در طول جلسه مشاوره مالیاتی پزشکان و دندان پزشکان نام آن را بشنوید، مالیات بر درآمد مشاغل بوده و این مالیات به آن دسته از پزشکانی تعلق پیدا می‌کند که دارای مطب و کلینیک شخصی هستند و از طریق اشتغال تخصصی و شخصی، کسب درآمد می‌کنند که این دسته از پزشکان نیز بایستی متناسب با نرخ مالیات قسمتی از درآمد خود را به عنوان مالیات درآمد مشاغل پرداخت کنند.
 

مالیات تکلیفی

این نوع از مالیات مختص آن دسته از پزشکانی بوده که به شکل «قراردادی» با کلینیک‌ها و مراکز درمانی همکاری دارند. میزان این مالیات حدود ۱۰ درصد از درآمد بوده که بایستی به حساب سازمان امور مالیاتی واریز گردد. لازم به ذکر است، آن دسته از پزشکانی که مالیات بر درآمد حقوق واریز می‌کنند، معاف از پرداخت چنین مالیاتی هستند.

نحوه محاسبه مالیات پزشکان

دقت داشته باشید که محاسبه مالیات پزشکان دارای ظرایف خاصی است و محاسبه آن با محاسبه میزان مالیات پرداختی از سوی یک تولید کننده تفاوت دارد؛ همین تفاوت ظریف موجب شده تا اولا امکان برآورد شخصی مالیات برای پزشکانی که هیچ تخصصی در حوزه حسابداری و همچنین آگاهی از قوانین متعدد مالیاتی ندارند، وجود نداشته باشد و حتماً باید از جلسه مشاوره مالیاتی پزشکان و دندان پزشکان برای چنین منظوری کمک گرفته شود؛ اما سوال اینجاست که چرا پسوند «پزشکان و دندانپزشکان» پس از جلسه مشاوره بولد و برجسته شده است؟

علت این موضوع در این نکته نهفته است که مشاور انتخابی شما حتماً باید  از یکسو آگاهی کاملی از قوانین مالیاتی موجود در حرفه شما داشته و از طرف دیگر نیز تجربه و سابقه کافی در حوزه برآورد مالیات پزشکان داشته باشد. به یاد داشته باشید که میزان مالیات تکلیفی پزشکان قراردادی ۱۰ درصد از درآمد بوده و برای برآورد دقیق کل میزان مالیات پرداختی که شامل دسته مالیات بر درآمد مشاغل نیز خواهد شد، نیازمند بررسی نوع، مکان و میزان فعالیت هستیم؛ به بیان بهتر، مستقل یا قراردادی بودن پزشک بر میزان مالیات پرداختی از سوی او تاثیر دارد و نمی‌توان برای مالیات کلیه پزشکان نسخه واحدی پیچید!

به طور کلی، نرخ مالیات بر درآمد مشاغل پزشکان متناسب با مقدار درآمد سالیانه آن‌ها تعیین می‌گردد و در صورتی که درآمد پزشک بیشتر از ۱ میلیارد ریال باشد، مالیات بر درآمد وی با نرخ ۲۵ درصدی مورد محاسبه قرار خواهد گرفت. لازم به ذکر است که نحوه محاسبه مالیات دندانپزشکان نیز چندان تفاوتی با آنچه که در ارتباط با محاسبه مالیات پزشکان گفته شد، نداشته و در عمل حتی معافیت‌ها و جریمه‌های مالیاتی پزشکان و دندانپزشکان نیز یکسان است. در جدول زیر می‌توانید میزان مالیات بر درآمد حقوق پزشکان در گروه‌های مختلف را درآمدی نیز مشاهده کنید:

درآمد از مبلغ (به ریال) درآمد تا مبلغ (به ریال) نرخ مالیات نسبت به مازاد
۱ ۱۰۰ میلیون معاف از مالیات
۱۰۰ میلیون ۱۴۰ میلیون ۱۰%
۱۴۰ میلیون ۲۳۰ میلیون ۱۵%
۲۳۰ میلیون ۳۴۰ میلیون ۲۰%
۳۴۰ میلیون ۳۴۰ میلیون به بالا ۳۰%

معافیت مالیاتی پزشکان با مشاوره

یکی از مزایای شرکت در جلسه مشاوره مالیاتی پزشکان و دندان پزشکان به بحث معافیت‌ های مالیاتی و کاهش میزان مالیات پرداختی آن هم به شکل کاملاً قانونی مربوط می‌شود. به طور کلی برای پزشکان و دندانپزشکان نیز برخی تسهیلات مالیاتی در نظر گرفته شده است تا این قشر زحمتکش جامعه نیز در پرداخت مالیات‌ها با وضعیت ناعادلانه مواجه نگردند. طبیعتاً پراکندگی قوانین مالیاتی مربوط به حوزه پزشکی از یکسو و تخصصی بودن مفاد مواد قانونی از سوی دیگر موجب شده تا بسیاری از پزشکان و دندانپزشکان از وجود چنین معافیت‌هایی اطلاع کافی نداشته باشند. به عنوان مثال یکی از این معافیت‌های مالیاتی در ماده ۸۴ قانون مالیات‌های مستقیم مورد اشاره قرار گرفته است که هر ساله میزان مشخصی از درآمد معاف از مالیات اعلام شده و نسبت به مازاد بر آن، مالیات اخذ می‌گردد.

مثال‌های متعدد دیگری نیز در این زمینه وجود دارد مثل این که فعالیت در مناطق محروم موجب بخشودگی ۵۰ درصد از مالیات پرداختی می‌گردد یا این که وجوه مربوط به اضافه‌کاری و حق کشیک صرفاً مشمول ۱۰ درصد مالیات شده و مالیات دیگری به آن تعلق نمی‌گیرد. به طور خلاصه اگر به دنبال آن هستید که قانوناً میزان مالیات پرداختی خود را کاهش دهید، چاره‌ای جز کمک گرفتن از یک فرد متخصص و شرکت در جلسه مشاوره مالیاتی پزشکان و دندان پزشکان نخواهید داشت.

مالیات پزشکان

مشاوره مالیاتی تلفنی پزشکان

این موضوع که پزشکان همواره در حال ویزیت بیمار هستند و چندان وقت آزاد زیادی ندارند، امری واضح و روشن است؛ اما در چنین شرایطی چگونه یک پزشک می‌تواند برای اموری مثل تنظیم اظهارنامه مالیاتی، ارسال گزارش‌های فصلی و به طور کلی انجام تکالیف مالیاتی محول شده به وی زمانی را جدا کند؟! حال آن که انجام کلیه امور یاد شده به دلیل تخصصی بودن دارای پیچیدگی‌های خاصی است! در اینگونه موارد بهترین راهکار، دریافت مشاوره مالیاتی به صورت تلفنی است. در حال حاضر موسسات معتبر زیادی نظیر رایان محاسب وجود دارند که تخصصاً در حوزه برگزاری جلسات مشاوره مالیاتی پزشکان و دندان پزشکان دستی بر آتش داشته و در زمانی کوتاه کلیه اطلاعات مورد نیاز را در اختیار پزشکان قرار می‌دهند.

یکی از آیتم‌های مشاوره مالیاتی پزشکان و دندان پزشکان در چنین موسساتی، مشاوره تلفنی آن‌ها بوده که به دلیل دسترسی راحت‌تر، هزینه مقرون به صرفه و همچنین صرفه‌جویی در وقت، گزینه بسیار خوبی برای پزشکان و دندانپزشکان است. لازم به ذکر است که پس از دریافت مشاوره نیز می‌توانید از خدمات این شرکت‌ها برای انجام تکالیف مالیاتی خود کمک بگیرید و دیگر درگیر امور مالیاتی نباشید؛ چراکه کارشناسان موسسات ارائه کننده خدمات مالیاتی کلیه وظایف مالیاتی محول شده به شما را به طور دقیق پیگیری می‌کنند و با ارسال به موقع اظهارنامه مانع از در نظر گرفته شدن جریمه‌های مالیاتی خواهند شد.

خدمات مشاور مالیاتی رایان محاسب برای پزشکان و دندان پزشکان

همان طور که در مطالب فوق مشاهده کردید، پزشکان و دندانپزشکان نه تنها همچون سایر مشاغل موظف به پرداخت مالیات هستند بلکه با در نظر گرفته شدن قوانین سخت‌گیرانه‌ای مثل اجبار در استفاده از دستگاه پوز و کارتخوان، نظارت شدیدتری بر فعالیت اقتصادی فعالان این حوزه خاص وجود دارد؛ در چنین شرایطی بهترین راهکار برای کاهش آمار جرایم مالیاتی کمک گرفتن از کارشناسان بوده و مجموعه ما سال‌هاست که خدمات مربوط به مشاوره مالیاتی پزشکان و دندان پزشکان را در عالی‌ترین سطح ممکن در اختیار جامعه پزشکی قرار می‌دهد. از خدمات مالیاتی ما برای این قشر زحمتکش جامعه می‌توان به مواردی همچون تشکیل پرونده مالیاتی پزشکان، ارسال اظهارنامه، اعتراض به برگه تشخیص مالیاتی، اعتراض به کسر مالیات تکلیفی و ثبت دستگاه کارتخوان در اداره مالیات اشاره کرد. اگر شما هم در حوزه برآورد میزات مالیات پرداختی خود به راهنمایی نیاز دارید، همین حالا با کارشناسان ما در مجموعه رایان محاسب تماس بگیرید.

سوالات متداول

آیا معافیت‌های مالیاتی خاصی برای پزشکان در نظر گرفته شده است؟

بله در برخی از مواد قانون معافیت‌های مالیاتی در نظر گرفته شده است؛ اما این معافیت‌ها به معنای معاف شدن از ارسال اظهارنامه مالیاتی نخواهد بود.

کدام دسته از پزشکان موظف به پرداخت مالیات بر درآمد حقوق هستند؟

آن دسته از پزشکانی که در مراکز درمانی به عنوان پزشک استخدامی به فعالیت مشغول هستند.

اظهارنامه مالیاتی پزشکان به چه صورت است؟

این اظهارنامه باید متناسب با شرایط در نظر گرفته شده در ماده ۹۳ قانون مالیات‌های مستقیم تنظیم و به موقع ارسال گردد.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
مشاوره در واتساپتماس فوری و مشاوره